Houtrot repareren?

Wanneer onderhoudswerkzaamheden niet tijdig wordt uitgevoerd kan er houtrot optreden bij onder andere kozijnen, deuren en glaslatten. Houtrot ontstaat door schimmels die in een vochtig klimaat het houtwerk aantasten zodra de verflaag of het houtwerk is beschadigd. Waar vroeger kozijnen geheel vervangen moesten worden kunnen tegenwoordig uitstekende resultaten worden behaald door deelvervanging of een houtrot reparatie.

Hoe wordt houtrot hersteld?

Ik begin met het inventariseren van de kwaliteit van de houten elementen waar het houtrot zich bevind. Dit is erg belangrijk om een goed plan van aanpak te maken. De werkzaamheden kunnen variëren van een eenvoudige herstelprocedure tot het volledig vervangen van de rotte onderdelen. Niet onbelangrijk: door goed schilderwerk en regelmatig onderhoud wordt de kans op houtrot aanzienlijk verkleind. 

Neem contact op!

Heeft u houtrot in of om uw woning en weet u er geen raad mee? Archipel Onderhoudsbedrijf kan u helpen en zorgt er voor dat alles er weer als nieuw uit komt te zien. Neem snel contact op via de button hieronder of bel naar 06-444998599

Neem contact op